OPISKELIJANA


Kerron hieman omista opinnoista ja ajatuksia tulevaisuudesta.


Mitä?

Olen opiskellut ja suorittanut erilaisia tutkintoja täysipäiväisen yrittäjyyden ja opetustyön ohella syksystä 2015 (lue lisää täältä). Vielä olisi hieman matkaa jäljellä asetettuun tavoitteeseen eli filosofian maisterin tutkinnon loppuun saattamiseksi. Valitsin suunnaksi informaatioteknologian ja pääaineeksi koulutusteknologian sen valtavien mahdollisuuksien vuoksi. Koulutusteknologian kehittämisen ja hyödyntämisen ammattilaisia tarvitaan laajasti julkisten ja yksityisten organisaatioiden monipuolisissa työtehtävissä.

Miksi?

Valintani perustuu tavoitteeseen. Se taas perustuu kunnianhimoon, henkilökohtaisen kapasiteettini riittävyyteen ja onnellisuuteen. Työelämäyhteiskunnan odotukset yksilöiltä ovat vaativat ja "tulevaisuuden tekijöitä" tarvitaan. Nyt huudetaan moniosaajia, joilta löytyy substanssiosaamisen lisäksi kokonaisvaltaista ja laaja-alaista asiantuntijuutta. Aina projektienhallinnasta oma-aloitteeseen työskentelyyn ja ryhmätyöskentelytaitoja unohtamatta.

Miten?

Se miten yksilö onnistuu, on yllättävän yksinkertaista muttei helppoa. On totta, että joudut väliaikaisesti luopumaan tietyistä asioista saavuttaaksesi tavoitteesi. Kyse on kuitenkin vain ajanhallinnasta, asioiden priorisoimisesta ja siitä, kuinka kovasti haluat edetä. Kaikilla meillä on kuitenkin yhtäläiset mahdollisuudet yrittää ja muuttaa unelmat todeksi. Jos jotain todella haluat, sen todellakin saat.

Minne?

Tämä on lempikysymykseni. Menen juuri sinne, minne ikinä haluankin. Ja aion tehdä sitä mitä haluan! Ja se mitä haluan, on...

Pääasia on se, että teet elämässä sitä, missä koet itsesi merkitykselliseksi ja olet onnellinen. Elämä on valintoja ja täynnä mahdollisuuksia. Mahdollisuudet kannattaa lähtökohtaisesti luoda itse, mutta tilaisuuden tullen, älä epäröi käyttää myös muiden tarjoamia.

Koen vahvuudekseni tietynlaisen riskienottokyvyn ja  kokonaisuuksien hallinnan. Siksi en pelkää epäonnistua, koska juuri epäonnistumiset ovat niitä hetkiä, kun yksilö eniten kehittyy. Kasvukivut kuuluvat matkaan ja olen aina valmiina kasvamaan.

Se minne tieni vie, on perille!